Gerendás Vendégház felújítása

A Gerendás Vendégházat 2004 óta üzemeltetik.

Először a régi parasztházat alakították át vendégfogadásra alkalmas épületté.

2005-ben közvetlen a ház mellé építettek egy apartman házat,mely 2 db 2 szobás apartmanból áll. A falusi hangulatot megőrizték, de a minél magasabb minőségű belső komfortot is igyekeztek kiszolgálni.

A vendégház barátságos, virággal borított tornác. A régi berendezésű ódon parasztházat, kisgyermekes családok szokták lefoglalni.

Az építtető, a pályázatban a meglévő és üzemeltetett Gerendás Vendégházzal kapcsolatos fejlesztéseket, a vendégek komfort érzetének növelése érdekében tették meg.

A pályázatban a következő fejlesztések kerültek bele: - a gépjármű-közlekedésre szolgáló kétszárnyú bejárati kapu távnyitásának biztosításával, beálló térkő burkolat elkészítése.

Az új épület hátsó részén meglévő lefedés nélküli földszinti teraszának, valamint a folytatásában

a jakuzzi elhelyezése és lefedése előtetővel került bele a pályázatba, a vendégek részére az aktív pihenés részeként még elhelyezésre került

egy fedett kerti kiülő, gömbfából, 8 férőhelyes - a vendégház utcafronti épületrész homlokzatának helyenkénti javítása az utcafronti parasztházon lévő összes fa szerkezetű ablak cséréje változatlanul fa szerkezetűre, de fokozott légzárású, hőszigetelt üvegezésű nyílászárókra - a parasztház fedett tornácán meglévő megsüllyedt, töredezett mázas kerámia lapburkolat aljzatbetonnal együtt cseréje - az új épületrész klímaberendezésekkel való ellátása

 

Elszámolni kívánt nettó kiadás (tervezett):11.023.666,- Ft

Kalkulált támogatási összeg (tervezett): 8.400.000,-Ft

Kötelezettségvállalás teljes összege: 8.252.786,-Ft

Nettó kiadásra jutó támogatási összeg: 6.521.878,-Ft

 

 

Készítette: Jeneiné Csernák Marianna

2015.04.23.